WELKOM BIJ VERTBAUDET!

Maak gebruik van25%*

door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!
Zo blijf je altijd op de hoogte
van onze laatste
nieuwtjes en aanbiedingen

*zie sitevoorwarden
×

Welkom
in de rubriek Advies

Van de eerste echografie tot de zindelijkheidstraining en de keuze van een geschikte autostoel ... We kunnen je op elk punt advies geven wanneer het gaat over je kinderen!

Het inbakeren van uw baby De methode in 5 stappen!

Het inbakeren bestaat eruit uw baby in een grote doek of kleine deken te wikkelen om hem in een geruststellende positie te houden die hem herinnert aan zijn leven in de buik van zijn moeder.
Deze voorouderlijke techniek zou de baby kalmeren en hem helpen om 's nachts rustig te slapen. Maar hoe bakert u baby in en welke voorzorgsmaatregelen moet u in acht nemen met het oog op zijn veiligheid? Hier leest u er alles over!

De inbakertechniek in 5 stappen:
scrol naar links scrol naar rechts
 • Emaillotage étape 1 STAP 1 Vouw uw inbakerdoek diagonaal door het midden zodat er een driehoek ontstaat en leg baby hierop, met zijn schouders onder de gevouwen rand.
 • Emaillotage étape 2 STAP 2 Leg de licht gebogen rechterarm van uw baby langs zijn lichaam en vouw de doek eroverheen zodat baby's borst wordt bedekt. Schuif de doek onder zijn lichaam door en laat zijn linkerarm vrij.
 • Emaillotage étape 3 STAP 3 Vouw de punt van de driehoek naar boven zodat zijn voetjes worden bedekt en stop de punt van de doek voorzichtig in de gevouwen rand onder baby's hals.
 • Emaillotage étape 4 STAP 4 Leg de licht gebogen linkerarm van uw baby langs zijn lichaam en vouw het laatse deel van de doek hieroverheen zodat baby's borst opnieuw wordt bedekt.
 • Emaillotage étape 5 STAP 5 Strijk de stof met uw handen goed plat onder baby's rug voor een optimaal comfort en zodat de doek goed blijft zitten.
 • De in acht te nemen voorzorgsmaatregelen bij het inbakeren van uw baby: Zorg er na het inbakeren van uw baby voor:
  • dat u uw hand tussen de doek en zijn borst kunt doen om druk op de longen te voorkomen*
  • dat hij zijn benen kan bewegen om mogelijke problemen bij de heupen te voorkomen
  • dat hij het zelf fijn vindt! Zijn welbevinden is uiteindelijk het doel, als hij er niet van houdt, kies dan gewoon voor een mooie trappelzak!
Zorg er na het inwikkelen van uw baby voor:
 • dat u uw hand tussen de doek en zijn borst kunt doen om druk op de longen te voorkomen*
 • dat hij zijn benen kan bewegen om mogelijke problemen bij de heupen te voorkomen
 • dat hij het zelf fijn vindt! Zijn welbevinden is uiteindelijk het doel, als hij er niet van houdt, kies dan gewoon voor een mooie trappelzak!
Welke stof gebruikt u voor het inbakeren van uw baby? Baby's laken, een dekentje, een grote doek of een grote handdoek
U kunt gebruiken wat u wilt om uw baby in te bakeren zolang u maar rekening houdt met de omgevingstemperatuur die natuurlijk van invoed is op de dikte en de soort stof die u gaat gebruiken!
Bij vertbaudet, zijn wij dol op dun katoenweefsel: dit zachte en ademende materiaal respecteert perfect de huid van zuigelingen. En omdat deze stof volgens ons uitstekend geschikt is voor het inbakeren van uw baby, hebben wij een set van 2 inbakerdoeken ontwikkeld die u overal naartoe kunt meenemen in uw luiertas!
Tot welke leeftijd inbakeren? Het inbakeren bestaat eruit de zuigeling gerust te stellen door het leven in de baarmoeder na te bootsen.
U kunt dus beginnen met het inbakeren vanaf de eerste weken na de geboorte als u voelt dat hij er behoefte aan heeft of het fijn vindt. Maar vanaf 3 maanden begint een baby met het ontwikkelen van zijn motoriek waarvoor hij bewegingsvrijheid moet ervaren. Het is daarom van belang te stoppen wanneer de baby 3 à 4 maanden oud is, om zijn groei, ontwikkeling en motoriek te respecteren.
Vergeet dus niet dat deze techniek als doel heeft uw baby een gevoel van welbevinden te verschaffen. Als uw baby onrustig wordt na te zijn ingebakerd, betekent dit waarschijnlijk simpelweg dat hij er genoeg van heeft… dit verschilt per baby!
Voor het inbakeren van uw baby, adviseren wij: